Anita Ingeborg Nap Van Droom tot Spetterende Kleurenpracht
Workshops
Al heel wat mensen vonden de weg naar de cursussen die Anita Nap sinds 1991 geeft. Op 9 mei 1992 was de eerste open dag met werk van cusisten. Hiervoor was veel belangstelling was, ook van de pers en radio Gelderland. Het leverde veel nieuwe cursisten op voor het volgende seizoen. Velen kwamen omdat ze nieuwsgierig waren naar deze geheel nieuwe benadering van de traditionele schildercursus. In 1996 is er, met inmiddels 28 cursisten, een eerste expositie in een echte galerie in Rheden. Dat er veel verkocht werd, was een enorme stimulans. Vele mannen en vrouwen hebben ondertussen haar atelier bezocht. Niet zelden zit er een gerenommeerd kunstenaar tussen de groep, die dan kennis maakt met een nieuwe benadering en inspiratie opdoet voor de eigen werkwijze.

Kleur en structuur zijn de belangrijkste elementen in het werk dat de leerlingen van Anita maken. Experimenteren met water met pigmenten, met monoprint en marmertechniek van olieverf levert kleurrijk werk op waar in het begin toeval een grote rol speelt.

Er komen twee soorten cursisten bij haar op les. Mensen die al jaren iets willen doen en denken: "ik kan niet tekenen". En ze heeft cursisten die iets willen toevoegen aan hun werk. De technieken van Anita lenen zich prachtig om te vermengen met andere technieken. Ook is het voor sommige mensen heel therapeutisch, helemaal tot jezelf komen en creatief bezig zijn. Het plezier is het allerbelangrijkste maar ze probeert ook iedere cursist te "leren kijken". Je te laten verwonderen.

Het atelier van Anita is heerlijk licht en ligt midden in het bos. Begeleid door het gezang van de vogels, het groen met al zijn schakeringen is het er fijn werken. De workshops lopen het gehele jaar door en je kunt op elk gewenst moment instappen. De workshops zijn op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00. Iedere workshop wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Anita heeft ook workshops gegeven aan een basisschool in Doorwerth en onlangs in de klas van haar kleinzoon van 5 jaar in Soest. Daarnaast heeft ze workshops gegeven in de galerie/werkplaats van haar zus in Borne.
Ontwerp en onderhoud door IW-webdesign. Laatste update 5 mei 2017. Copyright © Studio Anita Nap 2017. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Optimale resolutie 1280 x 1024 en hoger.