Anita Ingeborg Nap Van Droom tot Spetterende Kleurenpracht
Biografie
Anita heeft haar jeugd doorgebracht in de gemeente Alkmaar. Haar vader, Dirk Nap, was ook schilder, maar van haar ouders moest ze een vak leren. Na een opleiding handwerktechnieken en kunstnaaldwerk heeft ze twaalf jaar les gegeven aan verschillende onderwijsinstellingen. Daarna is ze naar het buitenland gegaan waar ze gedurende zestien jaar op diverse plaatsen heeft gewoond.

Het was in Australië waar het allemaal begon. Toen is ze serieus gaan schilderen. Ze heeft allerlei lessen gevolgd en technieken uitgeprobeerd. Ze ontdekte dat je met verdunde acrylverf ongelooflijk spannende effecten krijgt. Fragiele wereldjes op zich, structuren, laagjes, die op zichzelf weer eigen werelden in zich hebben. De techniek wordt gevormd door reacties van verschillende watermedia, gecombineerd met het aanbrengen van structuren. Toevoeging van o.a. collages van monoprint en marmertechniek van olieverf voltooit het geheel. De levenscycli in de natuur vormen haar belangrijkste inspiratiebron.

"Van Droom tot Spetterende Kleurenpracht" is een inmiddels vertrouwde benaming voor haar manier van werken. Al jaren geeft ze haar techniek door aan cursisten. Samen met een groepje schilders werkt ze één keer per week in het atelier van Wim Gregoor in het Spijkerkwartier.
Ontwerp en onderhoud door IW-webdesign. Laatste update 5 mei 2017. Copyright © Studio Anita Nap 2017. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Optimale resolutie 1280 x 1024 en hoger.